Istoric

Filiala Arad – A.D.M.R. este reprezentanta in teritoriu a Asociatiei Distroficilor Muscular din Romania cu sediul in Localitatea Vâlcele, Judetul Covasna.

Infiintare: la initiativa d-lui Mihai FIGHIR impreună cu un grup de 25 persoane diagnosticate cu distrofie musculară din Municipiul si Judetul Arad, are personalitate juridică distinctă conform Sent.Civ.nr.1382/19.02.1992; Dosar Nr.1056/1992 inregistrată la Judecatoria Arad si isi desfasoară activitatea in exclusivitate pe bază de voluntariat.

Motivatie: se pot ajuta mult mai usor membri in „bucătăria locală”, informatie aflată in 1991 de la un voluntar al unei asociatii similare din Italia cu ocazia participării la un concurs de sah, ceea ce de altfel a fost si factorul determinant pentru inceperea demersurilor legale, cu acordul scris al asociatiei nationale si având obligatia respectării statutului de functionare al acesteia.

Inceputuri: in primii cinci ani intalnirile au avut loc in apartamentul familiei FIGHIR, dar evident spatiul era foarte mic si se impunea o schimbare. După o lungă perioadă de insistente s-a reusit obtinerea de la C.L.M. Arad a unui spatiu de 92 mp compus din două incaperi, cu titlu gratuit pe toata durata existentei asociatiei, situat intr-un imobil la parter. Pe parcursul a incă trei ani (cu ajutorul unor sponsori generosi) spatiul a fost renovat, imbunătătit si utilat corespunzător pentru accesul utilizatorilor de fotolii rulante, pentru a se putea desfăsura activitătile in conditii decente.

 

Sari la bara de unelte